Om oss

Organisation

Vår kompetensprofil, organisation och styrelse.

ENABLE är en ideell förening. Vi driver verksamheten utan vinstintresse. Finansieringen kommer främst via ett samarbetsavtal med Svensk Elitfotboll.

I vår arbetsgrupp finns en bred erfarenhet både från forskning och praktiskt arbete. I gruppen har vi examen från exempelvis statsvetenskap, sociologi och idrottsvetenskap. Vi har även praktisk erfarenhet från olika roller i klubbar, supportermiljön, polisen samt i samverkan med andra fotbollsorganisationer och andra myndigheter.

Verksamhetsansvarig är Anders Almgren. Almgren arbetar i ENABLE på heltid och har gedigen erfarenhet som SLO i IFK Göteborg och från förtroendeuppdrag inom såväl föreningens styrelse som supportermiljön; arbete med polisen i olika roller; utredningsarbete för Socialdepartementet om arbete med positiv supporterkultur; masterexamen i sociologi.

Filip Lundberg Verendel förstärker operativt på deltid. Lundberg arbetar med analys, strategi och utveckling som hållbarhetsansvarig i Djurgården Fotboll; har engagerats på hållbarhetsområdet i internationella sammanhang; magisterexamen i statsvetenskap. 

Styrelsen består av ordförande Joakim Lundquist (vd Lundquist, erfarenhet av arbete med bla UEFA och italiensk och svensk fotboll på klubb- och förbundsnivå) och styrelseledamöterna Filip Lundberg Verendel, Jonas Havelund (idrottsvetenskap vid Syddansk Universitet, arbetat länge med klubbar och polis i Danmark) och Lena Borg (tidigare polis, bla vid NOA med ansvar inom SPT). Ingemar Persson (tidigare generalsekreterare Gålöstiftelsen) är hedersledamot. 

Styrelsen arbetar primärt strategiskt men förstärker vid behov även den operativa organisationen med kompetens och arbetstid.