Nyheter

FUS under Göteborgsderby ÖIS-Gais

Den 24-25 september genomfördes vad vi kallar ett FUS-event i Göteborg, i samband med Göteborgsderbyt mellan Örgryte och GAIS. Vi är glada att vi äntligen kunde genomföra den här typen av event i samband med en Superettanmatch.

”FUS” står för ”Forum för utveckling och samverkan”. Målet är att genom partsöverskridande fortbildning och matchobservation mellan fotbollspersonal, supportrar och polis, både bygga kunskap och förstärka samverkansrelationer. Eventet byggs runt en match, vid vilken en observatörsgrupp med representanter för alla typer av aktörer deltar. I förväg gås evenemanget igenom, samtidigt som en föreläsning om bla teori om folksamlingar ges. Under match studerar gruppen eventet tillsammans. Dagen efter hålls en workshop, där gruppen resonerar om vad de sett, modererade av ENABLE Sverige. Poängen är att tex supportrar och poliser får ge varandra perspektiv på händelserna.

Vi vill tacka Örgryte IS med supportrar, GAIS med supportrar, Polisen i Göteborg samt SFSU för mycket värdefullt deltagande.

Ni kan läsa mer om våra FUS här.

Ni hittar en kort Twittertråd om eventet här.

Comments

There are no comments yet.

Leave a comment