Nyheter

ENABLE Sverige på IFK Göteborgs partnerträff

Vad handlar egentligen debatten om villkor runt fotbollen om? Hur fungerar klubbarnas säkerhetsarbete och varför agerar vissa supportrar som de gör? De här frågorna finns såväl i den offentliga debatten – som bland klubbarnas sponsorer.

ENABLE Sverige var igår inbjudna till IFK Göteborgs partnerträff på Stenungsbaden, för att beskriva nuläget och berätta om arbetet i Sverige tillsammans med knappa 50 av föreningens partners. Dragningen avslutades med en frågestund – där mycket handlade om allmänna frågor om supporterkultur.

Sponsorer är en viktig del av fotbollsekonomin och därmed en förutsättning för klubbarnas verksamhet. Att kunna besvara och reda ut aktuella frågor för dem är därför också viktigt – men när det rör sig i gräslandet mellan å ena sidan förståelse av service- och säkerhetsarbete kring folksamling och å den andra djupförståelse av subkultur, supporteridentitet och kollektiva beteenden, så kan det snabbt bli rörigt. På samma sätt som vi regelbundet deltar i Polisens olika utbildningar, erbjuder vi därför den här typen av stöd till samtliga medlemsföreningar inom Svensk Elitfotboll.

Behöver ni hjälp att utbilda personal eller upplysa styrelseledamöter eller partners? Välkomna att höra av er. Kontaktuppgifter finns här.