Nyheter

Sommarmöte med SFSU

Helgen den 17-18 juni avhölls det årliga sommarmötet i Svenska Supporterunionens (SFSU) regi. Ett trettiotal representanter från supporterorganisationer från hela landet närvarande. ENABLE Sverige deltog med en 2,5-timmars workshop.

Vi hade ombetts att hålla en workshop på temat självreflektion inom supportersubkulturen – ett viktigt men svårt och jämförelsevis understuderat arbetsfält. Vi har skrivit om workshopen här.

 

Mötet i övrigt

Övriga inslag under sommarmötet var ett mycket intressant pass med Fredrik Gårdare om organiserad brottslighet kring fotbollen. Betoningen låg på sådant som matchfixning och agentnätverk, men även mera läktarorienterade delar berördes kort.

Därtill ett mycket uppskattat pass med Östergötlands Fotbollförbund, där Hans Wetterhall och Kjell Augustsson berättade om distriktets organisation, verksamhet och olika aktuella frågor både i distriktet och svensk fotboll i stort.

 

Helgen var oerhört givande för vår del. Vi tackar samtliga inblandade, men särskilt närvarande supportrar för engagemanget samt SFSU, Peking Fanz och IFK Norrköping för ett mycket tjusigt arrangemang.

Comments

There are no comments yet.

Leave a comment