Twitter

Ny incident – nya “hårda tag”?

Efter ännu en läktarincident är det inte utan att man undrar: VILL delar av supporterrörelsen att svensk fotboll ska utsättas för ökad repression?

Att ordningstrenden varit negativ efter pandemin, har varit känt länge. Att det förr eller senare kommer leda till “hårdare tag”, förstärkt repression mot läktarrörelsen, har det varnats för nästan lika länge. Att vi, när det händer, inte kommer kunna kontrollera formen är uppenbart. Det kan bli kunskapsbaserat och relativt acceptabelt, eller i något nytt, kontraproduktivt format likt villkorsstrategin.

Men – om det senare händer, en villkorsstrategi 2.0, vilka ska då stå på supporterkulturens sida? Hur ska någon på allvar kunna försvara läktarna och tala om “frihet under ansvar”, med någon form av trovärdighet?

Svensk supporterkultur spelar på övertid nu. Får den någon mer chans att lösa det här själva? Det är inte självklart.

Vi twittrade på ämnet.