Nyheter

Elitfotbollens upptakts­träffar

Inför elitfotbollens seriestarter hölls upptaktsträffar för Allsvenskan och Superettan 18-19 mars. ENABLE Sverige var på plats med en monter och deltog i samtal om ordningsläge och säkerhet under båda dagarna. Vi tackar för ett oerhört professionellt arrangemang och för många fina kontakter inom fotbollsfamiljen.

 

Svensk Elitfotboll – både organisationen och de 32 föreningarna – är vår närmaste partner. Att närvara vid seriernas upptaktsträff är därmed en självklarhet och årlig tradition. I år var vi på plats med en monter både då Allsvenskan och Superettan höll sina träffar.

Vi deltog även i två punkter i scenprogrammet. Under måndagen – då Allsvenskan samlades – hölls en diskussion om ordningsläget och vägen framåt med fyra deltagare. Förutom ENABLE Sverige deltog SEF:s Johan Lindwall, polisens Per Engström samt SFSU:s Martin Nilsson. Vid Superettans träff gjordes istället en enskild intervju på samma tema.

Som alltid innebar dagarna en blandning av återseende av gamla bekanta, nya spännande kontakter samt en hel del ömsesidig uppdatering. Uppskattat!